12 Nisan 2017 Çarşamba

Anda kalmak ve Rüya ile gündüz uykusu maceramız

Anneliğin insanın maneviyatını sınayan bir durum olduğunu anne olunca anladım ve bunun farkına vardığım en önemli anlardan biri de bebeğimi uyuturken yaşadıklarım. 

Hemen bugün öğlen uykusunda yaşadıklarımı örnek vereyim. Günlerden Pazartesi ve saat 2'de bir arkadaşıma randevu vermişim ve bu 2'deki randevuyu iple çekiyorum. Sabahtan o gün arkadaşımla buluşacağımı düşünerek mutlu uyanmışım. Güneşli güzel bir gün. Buluşacağımız cafede karşılıklı oturmuş sohbet ederken hayal ediyorum kendimi ve arkadaşımı. Bu buluşmaya gidebilmem için evden 13:20 gibi çıkmam lazım. Hep yaptığım gibi Rüya'yı uyutup bırakmak istiyorum anneannesine veya babaannesine. Çünkü emzirerek uyuttuğum için benden başka birisiyle çok zor uyuyor veya hiç uyumuyor. Bu seferde o gün evde sarhoş gibi geziyor, yürürken düşüp kafasını bir yerlere vuruyor ve biz üzülüyoruz. Onu uyutup bırakmam lazım ki herkes, başta da o mutlu olsun. 

İşte herşey bu noktada başlıyor, onu uyutup bırakmam lazım gibi bir düşünce kafana girdiği an, bebeğini o gün uyutamıyorsun. Onaltı aylık ve elbette konuşamıyor ama duyguları öyle iyi anlıyor ki. Annesinin onu o öğlen uyuturken stresli ve gergin olduğunu (acaba uyuyacak mı bugün, ya uyumazsa, buluşmama geç kalırım, arkadaşımı bekletmiş olurum, oraya daha hızlı nasıl gidebilirim vesaire vesaire) ve kafanda bir sürü gereksiz düşünce geçtiğini hemen anlıyor. Oysa Rüya'nın uykuya dalabilmesi için annesinin sakin, dalgasız tatlı bir göl gibi olması lazım. Oysa Rüya annesinin içinde o uyumadıkça coşan dalgaları hemen hissediyor. 


Ama bu uyku hikayesi güzel bir sonla bitti. Bilmem kaçıncı kez kucağımdan inerek odanın başka bir köşesine birşeylere bakmaya ilerlerken kendi kendime onu hiç zorlamayacağım dedim. Çocuk doktorumuzun dediği aklıma geldi; bir çocuğun uykusu varsa uyur, açsa da yer. Bırak gitsin. "Take it easy" İngilizce deyimiyle. Ne zaman ki bunu dedim ve rahatladım. Meme diyerek kucağıma geldi, ve sessiz sessiz yirminci kez söylediğimi dandini dandini dastana danalar girmiş bostana ninnisi eşliğinde tatlı bir öğlen uykusuna daldı. 

1 yorum:

  1. Merhaba ben Theresa Williams'ım Yıllarca Anderson'la ilişkimizden sonra o ayrıldı, geri getirmek için elinden gelenin en iyisini yaptım ama hepsi boşuna, onu sevdiğim için geri döndüm, Ona her konuda yalvardım, söz vermiştim ama reddetti. Sorunumu arkadaşıma açıkladım ve geri getirmek için bir büyü yapmamda yardımcı olabilecek bir büyüçi ile tanışmam gerektiğini söyledi, ancak büyümeye asla inanmayan türden olduğumdan, denemekten başka seçeneğim yoktu, Mektup yazarına postalandı ve bana, üç gün önce her şeyin iyi olacağına, eski eşimin üç gün önce döneceğine, büyü yapmasına ve şaşırtıcı bir şekilde ikinci gününde sorun yaşayacağına dair bir sorunun olmadığını söyledi. Eski arkadaşım beni aradı, çok şaşırdım, çağrıyı cevapladım ve söylediği tek şey, kendisine dönmemi isteyen her şey için çok üzüldüm, beni çok seviyor olmasıydı. Çok mutlu oldu ve ona tekrar gittim, mutlu bir şekilde birlikte yaşama başladık. O zamandan beri, tanıdığım birinin bir ilişki problemi olduğuna dair söz vermiştim, kendi sorunumla bana yardımcı olan tek gerçek ve güçlü büyü tekerleğine atıfta bulunarak bu kişiye yardım ederdim. E-posta: drogunduspellcaster@gmail.com, ilişkinizde ya da başka bir davada yardımına ihtiyacınız varsa ona e-posta gönderebilirsiniz.

    1) Aşk Büyüleri
    2) Lost Love Spells
    3) Boşanma Büyüleri
    4) Evlilik Büyüleri
    5) Ciltleme Yazısı.
    6) Bozuk Büyüler
    7) Geçmiş Sevgilini Bırak
    8.) Ofisinde terfi etmek istiyorsanız / Piyango büyüsü
    9) sevgilinizi tatmin etmek istiyorum
    Kalıcı bir çözüm için sorun yaşıyorsanız bu harika adamla iletişime geçin.
    Drogunduspellcaster@gmail.com aracılığıyla

    YanıtlaSil